Blogoverzicht

Terug naar overzicht

De hele fruitketen ondersteunen met één label

In een vorige blog hadden we het over de vlotte registratie van hard en zacht fruit met Agromanager, inclusief de mogelijkheid tot individuele kwaliteitscontroles. Vandaag volgen we het verdere verloop van de keten en vertellen we je meer over de voordelen van onze registratie met labels.

Stel: je medewerkers beginnen met volle overgave aan de pluk van zacht fruit. Op elk vol bakje aardbeien of frambozen, plakt je plukker in kwestie een sticker. Alle bakjes worden naderhand verzameld op één pallet, waarna ze stuk voor stuk gescand worden en het pallet een hoofdlabel opgeplakt krijgt.

Dit hoofdlabel bevat alle mogelijke informatie die je, als leverancier of als afnemer, mogelijks nodig kunt hebben. Je ontdekt namelijk in één oogopslag hoeveel bakjes fruit één pallet bevat, hoeveel kilo het pallet in totaal weegt, welke variëteit erin te vinden is, … kortom, de essentials!

Maar er is meer, want dit hoofdlabel toont zich bijzonder waardevol voor het gehele proces dat erop volgt. Beeld je in: je vervolledigt je teelt en zet deze met leveringsbon op een vracht richting je ontvanger. Deze krijgt de lading in zijn bezit en hoeft slechts één scan te doen om alle relevante gegevens in zijn account te downloaden.

DSC08943.jpg

DSC08946.jpg

Zo weet hij perfect wat hij aangekocht heeft en wat de volgende stappen zijn. Denk aan de verladen, sorteren, koelen, … altijd heb je snel de nodige details ter hand. De barcode van in het begin is dus exact dezelfde als die op het einde. Zo komt alle info foutloos terecht bij één vast aanspreekpunt, dat alle schakels van de ketting met elkaar delen: Agromanager.

Vandaag optimaliseren reeds meer dan 700 gebruikers op deze manier hun interne en externe processen, en met succes. Dit is namelijk tijds- en kostenbesparend, maar ook handig om duurzame samenwerkingen op te bouwen met partners. Bovendien laat je zien dat je als fruitteeltbedrijf zelf ook te vertrouwen bent, wat mooi meegenomen is.

Zin om te ontdekken wat de andere voordelen van een samenwerking met Agromanager zijn? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvende afspraak. Tot dan!

Contact

Contact